in

Съдът във Варна наказа мъж: Заплашвал съпругата си с убийство, опрял нож до шията й

Кадър: VBox7

Осъдителна присъда получи мъж на 41 години за това, че отправил към съпругата си закани с убийство. Отношенията им били обтегнати и вече не живеели заедно, но мъжът продължавал да ходи до семейното жилище. Вдигал скандали и отправял закани за убийство срещу жената.

Подсъдимият беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение за престъпление против личността по чл.144, ал. 3 от Наказателния кодекс – за отправяне на закана с убийство към бившата си жена.

Деянието е осъществено в условия на продължавано престъпление в периода от 3 до 14 октомври 2020 г. Въпреки че по това време подсъдимият и потърпевшата били в обтегнати отношения и вече не живеели заедно, на три пъти през посочения период подсъдимият ходел до адреса на семейното жилище, като вдигал скандали, заплашвал я словесно и физически, включително чрез душене и опирайки нож до шията й. Отправените на три пъти с думи и действия закани с убийство възбудили у пострадалата основателен страх от осъществяването им.

С присъда, Районен съд – Варна наложи на 41-год. подсъдим наказание лишаване от свобода за срок от една година, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 3 години. В негова тежест са и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест пред ВОС в 15-дневен срок.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.