in

Борба срещу употребата на забранени субстанции сред деца от малцинствата във Варна. Осигурена е програма за 60 хил. лева

Колаж: "Нова Варна"

Изпълнител на програма за селективна превенция на употребата на наркотични вещества сред децата от ромска общност търси Община Варна. Това става ясно от обявена обществена поръчка. Средствата предвидени за дейностите, които ще се реализират в рамките на 12 месеца са 60 хил. лева без ДДС.

Ангажиралия се с работата ще трябва да реализира дейности, насочени към намаляване на риска от вредна употреба и развитие на синдром на зависимост към наркотични вещества сред деца от ромска общност. Може да се работи по повишаване инфромираността за вредите от употребата на наркотични вещества, изграждане на индивидуални и групови умения за водене на здравословен начин на живот, подобряване на социалния климат и комуникация в общността, намаляване на конфликтите в групата и други.

Изпълнителят трябва да извършва индивидуална и групова превантивна работа с деца. Трябва да бъдат обхванати поне 20 подрастващи месечно, а работата с тях да не е по – малко от 80 часа. Изисква се да се работи превантивно и с семейства от рисковите групи. Целта е да се обхващат поне 20 родители месечно, с които да е се работи най – малко 40 часа.

Дейността на екипа, ангажиран с дейността, ще се описва ежемесечно в отчети. След приемането им ще се извършва плащане.

Публикувано от Силвана Димитрова