in

Д-р Маждаров с коментар на състоянието на белодробните болници у нас

Кадър: vBox7

По неговите думи лошо е състоянието на всички белодробни болници у нас и те са на ръба, не само тази във Варна. Това заяви д-р Иван Маджаров по повод протестът на работещите в лечебното заведение в града, които не са получавали заплатите си повече от 10 месеца, а самата болница е със спрян ток заради натрупани задължения.

Д-р Маджаров засегна и предложенията в българското здравеопазване, изработени от група икономисти, касаещи заплащането на лекарския труд.

Целта на тези експерти е да ни дадат модел, който да е труден за компрометиране и атакуване и устойчив във времето. Тези хора са направили анализ и ни предлагат няколко основни неща. Едно от тях е в българското здравеопазване да се въведат длъжности и рангове на лекарите, както е в Германия и други европейски страни, т.е според вида на ранга даден лекар да взима определено възнаграждение, обясни той от ефира на бТВ.

Председателят на БЛС отбеляза, че е важно да се обърне внимание на здравеопазването в малките населени места, уточнявайки, че диспропорциите по региони трябва да се преодолеят с помощта на държавата.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/