in

Министерството на здравеопазването се самосезира по случая с разменените бебета

Снимка: Pixabay

Министерството на здравеопазването се е самосезирало по случая с разменените бебета, съобщиха от пресслужбата на министерството. Със заповед на министъра на здравеопазването Асен Меджидиев започва проверка, която ще бъде извършена от Изпълнителната агенция „Медицински надзор“. Припомняме Ви, че по-рано днес от „Медия Нова Варна“ ви разказахме за куриозния случай.

Районната прокуратура разследва информация в медиите за разменени бебета в АГ болница в София. От държавното обвинение съобщиха за БТА, че досъдебното производство е започнало преди седмица по сигнал от столичната полиция.

 

Нелепа случка от родилното в столицата: Размениха две бебета

 

Разследването се води по текста в НК, според който, ако някой умишлено замени малко дете, се наказва с лишаване от свобода до две години. Досъдебното производство уточнява всички данни и обстоятелства, случили се в държавна болница.

 

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/