in

Русия показа най-големия бомбардировач в историята на военната авиация (ВИДЕО)

Кадър: Twitter/Maimunka News

Русия показа, че разполага с най-големия свръхзвуков бомбардировач в историята на военната авиация в световен мащаб. Летателната машина се нарича „Туполев“ Ту-160М, но е по-позната като „Белия лебед“. Русия се похвали с първи кадри на огромния бомбардировач.

Русия разпространи първи кадри на най-новия си свръхзвуков бомбардировач „Туполев“ Ту-160М, популярен с кодовото си название „Белият лебед“.

Летателната машина, която е най-голямата в историята на военната авиация, ще може да транспортира ракети с ядрени бойни глави. Новият самолет е осъвременена версия на прословутия Ту-160 от времето на Съветския съюз и разполага с нови двигатели и нова електроника. Може да развива скорост от 2000 км/ч, дължината му е 54 метра, а размахът на крилата му надхвърля 55 метра.

В рамките на тестовия полет бяха изпробвани стабилността и оперативността на самолета, способен да пренася ракетите „Кинжал“.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.