in

Песков: Доставките на оръжие за Украйна ще изострят конфликта. Това не вещае нищо добро

Снимка: Twitter/@ peyamakurd

По-нататъшните доставки на оръжие за Украйна ще влошат конфликта, като се очаква Вашингтон да обяви нов пакет оръжия за Киев по време на посещението на президента Володимир Зеленски в Белия дом, обяви днес Кремъл. От медиите и платформата Twitter стана ясно, че Володимир Зеленски пътува към САЩ, за да се срещне с Джо Байдън.

„Всичко това със сигурност води до изостряне на конфликта и не вещае нищо добро за Украйна“, заяви пред репортери говорителят Дмитрий Песков, като добави, че по време на посещението на украинския президент Москва не очаква Украйна да промени позицията си по отношение на мирните преговори, включително да откаже да преговаря с руския президент Владимир Путин.

Посещението съвпада с голямо заседание на руски висши служители и военни с участието на Владимир Путин – руският президент смята да направи днес равносметка на отминаващата година и да постави пред армията си нови цели за 2023 г. Военният министър Сергей Шойгу ще се отчете по-специално за „положението с напредъка на специалната военна операция“ в Украйна.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/