in

Топлина за възрастните хора от домовете по Коледа: Деца пишат писма на непознати баба и дядо

Колаж: Нова Варна

Инициативата започва спонтанно още през миналата година и постепенно събира повече и повече съмишленици и то във всички градове. Каузата е насочена към възрастните самотни хора по домовете, да се стоплят техните сърца и да бъдат зарадва зарадвани по покрай наближаващите светли празници.

Десетки доброволци пишат писма и ги изпращат из различни домове за стари хора от страната. Една такава кампания се провежда в гр. Русе, като се включват и редица преподаватели в училища и детски градини, които помагат на децата при оформянето на картичките. Идеята на каузата е да се скъси дистанцията между децата и хората от домовете за възрастни хора. Лавината от топлина стопля сърцата на всички хора от домовете. В един от най-голеките домове за стари хора в страната в гр. Русе са в очакване на това да прочетат детските картички и послания.

„Скъпа бабо, аз съм Митко от Русе и с мама направихме тази картичка за да ти изпратим малко от нашата любов. И да ти пожелаем едни топли и уютни празници.“,пише в едно от писмата.

„Аз и моето братче Коки ти желаем здраве и много приятели бабаи. Дано се запознаем, поздрави от мен и от всички.“, пише друго дете за възрастните хора. Посланията на децата усмихнаха всички хора от дома.
„Срещата с тези хора ни дава лъч надежда ,че все още сме хора и се грижим едни за други“, добавят от домът за възрастни хора в Русе.

Kампанията Писмо за баба и дядо събира все повече привърженици като повече за нея можете да разберете от групата им във социалната мрежа Фейсбук.

Публикувано от Вeлислава Велева