in

Първи поглед към костюм за бала

Снимка: Lazarini

Успешните приготовления за бала започват по-отдалеч. Така се спестяват стрес и много неудобни моменти. Никой не би искал да свързва с тях този специален повод, който бележи приключването на един житейски етап. Затова ние от екипа на LAZARINI – един от водещите брандове за официално мъжко облекло в България, решихме да ви информираме за актуалните предложения за мъжки костюми за бал за 2023-та година. Така ще имате възможността да започнете подготовката за тържеството си още след коледно-новогодишните празници.

Месеците препускат бързо и вечно сме заети с гонене на времето, което все не ни достига и винаги ни изпреварва. Така неусетно ще настъпят и абитуриентските балове с тяхната бляскава еуфория.

Ако започнете още отсега приготовленията, със сигурност ще сте много по-спокойни, ще действате организирано и без грешни стъпки. Ще имате време да разгледате богатата палитра мъжки костюми за бал и да прецените кои стоят най-добре на вашия тип фигура. Костюмът обезателно трябва да следва извивките на тялото ви и да ви пасва абсолютно точно, иначе ефектът му се губи. Ще имате време да обмислите аксесоарите – тиранти или колан, кърпички за сако, папийонка или вратовръзка, игла за вратовръзка, игла за ревер… За да може да се получи едно хармонично цяло, един изискан и изпипан имидж.

Кои са актуалните мъжки костюми за бал за 2023?

Снимка: Lazarini

На кои модели да обърнете по-специално внимание? 

Мъжката мода става все по-разчупена и артистична, залагаща на детайлите и на цветните и ярки акценти. Абитуриентският бал е тържеството, на което младият мъж ще има желание да заяви своята индивидуалност и да се открои с оригиналност и дори дързост (и красота).

  • Като за начало – обръщайте винаги внимание на материята, от която е изработен харесания мъжки костюм за бал. Качествените модели са от студена вълна или от комбинация от студена вълна и памук, или студена вълна и лен. Материята е много важна, тя осигурява удобството. 

Кройката е другият основен елемент. Пропорциите на тялото са различни при всеки мъж, стойката също. Затова една и съща кройка ще стои по три различни начина на трима различни мъже. Майсторите шивачи твърдят, че мъжкият костюм има минимум 54 силуета, поради различните видове мъжки тела, с характерните им извивки и пропорции. 

Силно вталените сака и панталони са хит през 2023. Както и моделите с едно-единствено копче. Тези елементи придават допълнителна елегантност и изисканост на костюма. Но все пак от значение е типа на фигурата ви, за да ви паснат идеално вталените модели.

  • Има разлика между делови мъжки костюм и официален мъжки костюм. Вторият е от три части (сако, елек и панталон), докато деловите са от две.
  • Класическите модели официални мъжки костюми никога не излизат от мода и можете да заложите на тях, ако ви привлича този стил. В тази категория попада смокинга. Той се отличава с тънки, удължени, ревери и с копринен широк колан. Задължително се комбинира с папийонка и бяла риза. Смокингът често се избира и за мъжки костюм за сватба, тъй като придава подчертана тържественост.

Оригиналните модели на 2023

Снимка: Lazarini
  • Мъжки костюм за бал в цвят пепел от рози. 
  • Мъжки костюм за бал в лилаво.
  • Мъжки костюм в светлосиньо (наситен, ярък цвят)
  • Карираният официален мъжки костюм, съчетан с панталон в контрастен цвят. Например, ако сакото е с каре в сиво и бяло, то долната част е в светлосиньо. Контрастите са с отличително присъствие при моделите мъжки костюми за бал за 2023. 
  • Официален мъжки костюм в по-светъл цвят с тъмна шал яка. Например, сако в светлосиво с черна шал яка. Към него се прибавя и черна кърпичка за сако.
  • За бала си през 2023 можете да заложите на церемониален костюм в цвят шампанско с ревери в черно. Съчетава се с двуцветна папийонка в шампанско, чиито краища са подчертани в черно. Ризата в този случай е бяла, за да добави допълнителен контраст. Контрастните ефекти структурират осанката по един много оригинален и същевременно изискан начин. 
  • Релефните материи са сред отличителните за костюмите за бал за 2023. Такива са, например, намачканите ефекти, или изпъкващите нишки на плата.     
  • А какво ще кажете за зелен мъжки костюм за бал? Също е сред фаворитите на идващата година. Съчетава се с риза в цвят шампанско, вратовръзка с райета и флорални мотиви в екрю и тъмносиньо. Реверът е украсен с бутониера в цвят екрю и бяло.  
  • Рязаните джобове, без капаци, са безспорно една идея по-официални от тези с капаци. Имайте го предвид.
  • Сатенираните кантове на сакото са забележителен детайл, който вдига нивото. Както и острите ревери, очертани със сатен и облечените със сатен копчета. Внимателно оглеждайте всички детайли по моделите мъжки костюми за бал. Един детайл променя много дрехата!

Това са нашите идеи, които може да обмислите, за вашето бално облекло. Сега вие сте на ход! Започвайки подготовката след празниците в края на тази година, ще имате достатъчно време, за да изпипате вашия желан имидж за бала до най-дребния детайл. И всичко това без стрес и напрежение, защото сте започнали да се подготвяте от по-рано. Успех от нас!

Модните консултанти на LAZARINI са на ваше разположение, за да ви консултират с усмивка.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/