in

Във Варненско полицията е на крак. Стотици са изловени с превишена скорост

Снимка: Мердин Берберов, "Нова Варна"

По празниците полицията по родните пътища е на крак. Повече пътни полицаи на терен ще има и днес – на третия ден след Коледа. Основно се следи за нарушения на скоростта и за шофиране след употреба на алкохол и наркотици.

В рамките на вчерашния ден са заловени общо 37 шофьори да карат след употреба на алкохол и девет души под въздействието на наркотични вещества или техни аналози. Специализираната акция на МВР на пътя ще продължи до 3-ти януари.

В област Варна за първите три дни на празниците има константирани 6 случаи на пияни шофьори и 5 водачи, употребили наркотици. С превишена скорост са над 500, което е и най-честото нарушение, каза ст. инсп. Драгомир Ганчев – „Пътен контрол“ – Варна. Според него в последните години има увеличение на шофьорите, които сядат зад волана след употреба на упойващи вещества.

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/