in

15 часа ще свалят на ръце двамата загинали в Пирин: Вторият мистериозен труп е с травми по гръдния кош

Снимка: Pixabay

Както ви съобщихме по-рано на днепния ден, планински спасители са успели да открият тялото на изчезналия на Коледа в Пирин Пламен Христов. До него бил открит още един мъртъв мъж, като самоличността на мъжа не е известна. Спасителите са налага да свалят труповете на ръце, тъй като хеликоптер не може да лети над Вихрен. Акцията ще отнеме около 15 часа.

Двата трупа, които бяха открити тази сутрин под връх Вихрен, вероятно ще бъдат свалени на ръце. Това съобщиха от ПСС – Банско.

Откриха тялото на изчезналия в Пирин турист. До него е открит втори труп

Един от загиналите е 69-годишният опитен планинар, а другият – неизвестен към момента човек с видими травми по гръдния кош.

Поради атмосферните условия е изключително опасно да се вдигне хеликоптер над Вихрен, затова телата на загиналите ще бъдат свалени на ръце от спасителите.

В момента се подготвят още 20 планински спасители, които да се включат в акцията по сваляне на телата. Свалянето на телата на загиналите ще отнеме минимум 15 часа, допълниха от ПСС.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.