in

Украински експерт: Путин напомпа руснаците с това, че уж целият свят е срещу тях

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Това свое мнение изрази експертът от Украйна Олег Жданов. Според него държавният глава на Русия предприема нелогични действия относно мобилизацията, която бе обявил и смята да се бие до последния руснак.

Президентът на Руската федерация Владимир Путин се готви да се бие до последния руснак. Той напомпа гражданите на страната с лъжи за борбата за суверенитета и независимостта на Руската федерация, заяви украинският експерт Олег Жданов, цитиран от УНИАН.

„Путин действа нелогично. Той обяви частична мобилизация, въпреки че мнозина, включително и аз, смятаха, че той едва ли ще го направи.

Това, което Путин нарече частична, е пълна мобилизация. Сега тя не е спряна, продължават да набират мобилизирани, но официално казват, че някъде към 8-9 ще обявят втората вълна на мобилизация“, военните каза експертът Олег Жданов.

В същото време той не изключва, че Кремъл ще затвори границите и ще въведе военно положение, защото Путин готви Русия за мащабна война.

„Той се готви за война до последния руснак. Напомпа ги с това, че уж целият свят е срещу тях, уж воюват с НАТО, въпреки че на територията на Украйна няма нито един войник от НАТО. Уж за суверенитета и независимостта на Русия“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/