in

Пастор във Варна за безобразие по празниците: Ограбиха Църковната зала, докато раздавах подаръци на деца (СНИМКИ)

Снимка: М. Маринов

Главният пастор, както и председател на Християнката деноминация “Евангелска Църква на всички Народи”- п-р Митко Маринов, се свърза с медия „Нова Варна“ за помощ. Той поиска разпространяването на информация относно случила се кражба по празниците от залата на Църквата.

Пасторът желае случаят да придобие популярност, за да може хората да бъдат по-предпазливи по време на празници и ако може да се намери извършителят на кражбата в Църква.

Става дума за кражба с взлом в Църковна зала по време на празничните вечери, обяснява пасторът за медия „Нова Варна“, като обясни, че вече е подаден и сигнал във Варненската полиция. Залата на Църквата се намира на бул. „Ян Хуняди“ 37, гр. Варна.

„В сряда вечер, докато се прибирам от раздаване на подаръци и продукти от първа необходимост на деца в неравностойно положение във Варненските села, както и в село Крушари, област Добрич, с екипа ми заварихме залата си по този начин“, разказа пасторът, като изпрати и снимки от мястото.

Снимка: М. Маринов
Снимка: М. Маринов

„Извършителят не може да бъде разпознат, а полицията казва, че подобен случай с Църква е първият тази година във гр. Варна“, споделя Маринов.

„Откраднати са микрофони, лаптоп, професионална видеокамера. А щетите са големи тъй като стъклопакетът е двоен и специален, изисква усилие и умение, за да бъде разбит. Цялата щета е за около 8000лв“, разказва още той.

Пасторът благодари за отзивчивостта и отделеното време на инспекторите, които са се заели със случая.

„Искам гражданите да знаят, че подобно нещо не е изключено да се случи пак, щом са посегнали на църковна собственост“, каза пасторът.

Медия „Нова Варна“ се свърза с ОДМВР-Варна, за да бъде потвърден случаят. От там потвърдиха за извършената кражба. Разследването продължава.

Снимка: М. Маринов
Снимка: М. Маринов

Снимка: М. Маринов

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.