in

Овесените ядки – абсолютната супер закуска, с която да започнем деня

oveseni_qdki

Овесените ядки са абсолютна суперхрана. Здравословната зърнена закуска не само ви помага да отслабнете, но и има положителен ефект върху общото ви благосъстояние. Ето няколко факти за това как овесената каша променя положително ежедневието ви и какво се случва, ако ядете овесена каша всяка сутрин в продължение на един месец.

При варене с мляко или вода те също набъбват и добиват по-голям обем. Заедно с натурално кисело мляко и пресни плодове, това създава закуска, която ви укрепва до обяд, без да нарушава броя на калориите.

Ако хапвате овесени ядки всеки ден на закуска, бързо ще забележите колко бързо свиквате с това и с нетърпение очаквате кулинарното начало на деня вечер. Това гарантира, че бързото посещение на пекарната зад ъгъла, където изкушават нездравословните закуски и сладкиши, ще бъде все по-рядко срещано в бъдеще. Високото съдържание на фибри в овесените ядки стимулира храносмилането и по този начин засилва метаболизма – промяната ще бъде забележима само след няколко дни. Особено топлата овесена каша почиства стомаха, затопля ви отвътре и ви дава приятно усещане за засищане, пишат от Focus.de

Честата им онсумация не само стимулира храносмилането, но и го настройва в здравословен ритъм. Ако започвате деня с овесени ядки всяка сутрин в продължение на един месец, кроасаните, гевреците и другите любими ястия бързо ще загубят своята привлекателност.

Редовната закуска като цяло не само стимулира храносмилането, но и го настройва в здравословен ритъм.

 

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/