in

Към 30% са скъсаните на теоретичен изпит за шофьорска книжка във варненска област

Средно 30% са скъсаните на теоретичния изпит за шофьорска книжка в различна категория. С практическия изпит се справят средно около 60 на 100. Това показва анализ на Регионалната дирекция „Автомобилна администрация“ на база проведените препитвания в периода от началото на октомври до средата на декември миналата година.

Данните са представени пред Областна комисията по безопасност на движението. От „АА“ подчертават, че контролът при провеждането на практическите изпити е особено засилен.

За отчетния период изпитани по теория са 1328 кандидати за шофьорска книжка за МПС с категория „В“, категория „С“ – 116, „С+Е“ – 70 и категория „Д“ – 11. Средната успеваемост е 70%.

Явилите се на практически изпит за категория „В“ са 1483, за категория „А“ – 154, „С“ – 107 , „С+Е“ – 78 и категория „Д“ – 13. Средната успеваемост е 60%.

 

По публикацията работи: Велислав Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/