in

Спецоперация в цяла България: Разбиха канали за трафик на мигранти

Снимка: МВР

Провежда се мащабна операция срещу нелегалната миграция в цялата страна. Спецоперацията се води под кодовото наименование „Хавала“. Съобщава се, че вече има задържани. Атакувани са организатори на канали за трафик на чужди граждани от Турция, през България, за Сърбия и Румъния.

„Хавала“ е полулегален метод за прехвърляне на пари, който се ползва при плащане за организиране на трафик на хора.

Прокурори, следователи, полицаи и жандармеристи едновременно са атакували организатори на канали за трафик на чужди граждани от Турция, през България, за Сърбия и Румъния, а оттам за страни от Централна и Западна Европа, предава БНТ.

Съобщава се, че вече има и задържани, за които има оперативна информация, че са ръководили каналите за нелегално преминаване на турско-българската граница. Също така са арестувани и шофьори на превозни средства, с които мигрантите са били транспортирани във вътрешността на страната. Открити са и незаконно пребиваващи в страната мигранти.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/