in

Политолог: ДПС само чакат някой да ги покани да консумират властта днеска и нощеска

Кадър: Facebook/"По света и у нас" - новините на БНТ

Това коментира политологът Любомир Стефанов, коментирайки вечната готовност на ДПС за управление. Политолози коментираха и други политически сили, като заявиха, че коалиция между БСП и ГЕРБ е лоша идея. Според политолога доц. Иво Инджов така най-лесно се крадяло.

Никак не е добре идеологическите противници БСП и ГЕРБ да се прегърнат – така най-лесно се краде. Това заяви доц. Иво Инджов, политолог и преподавател по политически науки, в ефира на Нова телевизия.

„ДПС винаги са готови да управляват, само някой трябва да ги покани да консумират властта днеска и нощеска”, смята политологът Любомир Стефанов.

„Продължаваме промяната” и „Демократична България” искат всичко с хоризонт София – вотът в столицата ще реши всичко. Те се готвят да ударят ГЕРБ. ПП и ДБ са в много силна протестна ситуация”, смята политологът Кузман Илиев.

„Ще има опити за спечелване на София, ще се опитат всички да се обединят срещу ГЕРБ – това го правят всеки път и всеки път губят. Най-разумно е трите т.нар. партии на статуквото – ГЕРБ, ДПС и БСП да се обединят, за да извадят държавата от всички експерименти, в които ни вкараха всякакви екзотични нововъведение в политиката”, смята журналистът Нидал Алгафари.

„ПП, ДБ и гражданските формации, които работят за решаването на крещящи проблеми в своите райони и обикновено са анти-ГЕРБ, имат интерес от сформиране на експертно правителство. Според мен обаче няма да се сформира такова правителство и е много възможно още едни избори през тази година”, смята Инджов.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/