in

Бягане и сеч на дърва край Варна: Лудо зимно състезание в горите на Североизтока се завръща

Снимка: СИДП

Варненски клуб организира екстремно зимно състезание в горите на Североизтока. Състезанието ще е по Брутус Рън и ще се проведе на 29 януари. Това съобщават от СИДП. По време на състезанието ще има изтощително зимно бягане с ориентиране по карта, сеч на дърва, пренасяне на пръст и още много изненади.

На 29 януари най-силните бегачи на България ще трябва да премерят сили в Брутус Рън, едно изключително трудно състезание, организирано от варненския клуб АйРън. Участниците избират две нива на трудност – Warrior или General. В надпреварата ще участват общо 70 отбора.

Какво е Brutus Run? Състезанието включва изтощително зимно бягане с ориентиране по карта, сеч на дърва, пренасяне на пръст и още много изненади. По време на цялото трасе членовете на отбора /двама на брой/ ще бъдат вързани един за друг с петметрово въже. Развързването на възела или премахването на въжето, дори за кратък период от време, ще доведе до дисквалификация.

Състезанието няма маршрут. Ориентирането в гората ще става с компас и карта. В една от точките бегачите ще трябва да отсекат акациева трупа, в друга да напълнят чувал с пръст /15 кг за жените и 22 кг за мъжете/ и да го носят 1 километър. Изкачване по отвесна стена, решаване на логически задачи и още много препятствия очакват отборите в събота.

Надпреварата ще се проведе на територията на ДЛС-Шерба, а организатор е най-добрият спортен клуб в Североизтока – варненският АЙРЪН.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.