in

Кремъл посочи кое е нещото, което доказва пряката намеса на Запада в конфликта

Снимка: Pixabay

Говорителя на Кремъл Дмитрий Песков, заяви, че Русия разглежда обещанията за танкове за Украйна, като доказателство за пряка намеса на Запада в конфликта, независимо от постоянните изявления на европейските столици и Вашингтон, че такова нещо няма. По думите на Песков, прякото участие на Запада в конфликта се засилва.

Русия днес заяви, че гледа на обещаната доставка на западни танкове за Украйна като на доказателство за нарастващо американско и европейско участие в конфликта, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

„Има постоянни изявления от европейските столици и Вашингтон, че изпращането на различни оръжейни системи на Украйна, включително танкове, по никакъв начин не означава участие на тези държави или на алианса във военните действия в Украйна“, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери.

„Категорично не сме съгласни с това, а в Москва всичко, което алиансът и столиците, които споменах, правят, се разглежда като пряко участие в конфликта. Ние виждаме, че това се засилва“, добави той.

Украйна иска да получи стотици модерни танкове, за да придобият войските й огневата мощ, нужна им, за да пробият руските отбранителни линии и да си възвърнат окупираните територии на юг и на изток. Досега и Украйна, и Русия разчитаха предимно на танкове Т-72 от съветската епоха.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/