in

Край Черноморието: Как кмет на село залови група мигранти в полето (ВИДЕО)

Kадър:vbox/ Nova TV

Пореден граждански арест на незаконно влезли в страната ни мигранти извърши кметът на село Трояново, обл. Бургас. След получен сигнал в неделя по обед, той открива в полето група млади мъже, снабдени с телефони и GPS. Хората в селото забелязват, че през последните дни има увеличен мигрантски поток, което ги плаши.

Според кмета Димитър Николов местен жител е сигнализирал, че е видял група с мигранти. „Реагирах веднага и ги локализирах в гористата местност на землището на селото. Търсеха координатите чрез телефон, бяха леко облечени, изнемощели, изкаляни. Единият каза на турски, че крайната им точка е била Италия“, разказа той.

По думите на очевидка мъжете са били мокри и кални, треперели са. Единият е имал сериозни рани по краката, а местните искали да му помогнат. Дали са им и храна, но признават, че се страхуват от засиления мигрантски поток и настояват да се върне полицейското управление в селото.

Повече от неговия разказа за случката с мигрантите, вижте във видеото:

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/