in

Като по чудо: В наша болница спасиха недоносено бебе тежащо едва 1200 грама

Снимка: Pixabay

Недоносено бебе с тегло едва 1200 грама се е родило в Кърджали преди няколко дни и по спешност е било транспортирано в Неонатологията в Пловдив. Мъничкото човече се ражда със здравословни проблеми и има нужда от специални медицнски грижи.

 

За да му бъдат осигурени обаче специализирани медицински грижи,то трябва да бъде транспортирано до болница в Пловдив с детска линейка, закупена с пари от инициативата „Капачки за бъдеще“.

„В нея е и парамедикът Цвятко Луджев – председал на „Клуб за Бъдеще“ – Пазарджик. По пътя получават известие, че състоянието на бебенцето се е влошило. Получило е пневмоторакс. Лекарите се борят да стабилизират детето, а линейката трябва да почака“, разказват на фейсбук страницата си от организацията. В момента, в който лекарите успяват, специализираният транспорт се отправя към Пловдив.

„Още един успешен транспорт с детската линейка на #КапачкиЗаБъдеще“ , гласи постът.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/