in

Защо полицаи счупиха предното стъкло на колата на Амебата? Тенчо Тенев коментира (ВИДЕО)

Колаж: "Нова Варна"

Вчера се случи зрелищна гонка, след което последва и зрелищен арест в София. Известно е, че шофьорът-нарушител е бил без книжка, преминал е на няколко кръстовища на червено, не е спрял за проверка, при подаден сигнал от полицаи и е ударил два автомобила, сред които и полицейска патрулка. Бившият началник на КАТ-София Тенчо Тенев направи коментар относно случилия се вчера екшън. Тенчо Тенев заяви, че най-вероятно полицаите са счупили предното стъкло, а не страничното, за да не навредят на водача на автомобила. Освен това коментира, че полицаите са извадили оръжията си само, за да всеят респект, тъй като стъклата са били затъмнени. Не са имали намерение да стрелят. Ясно е, че зад волана е бил мъж с прякор Амебата

Мъжът зад волана се казва Димитър, но е познат с прякора Амебата. Свидетели на зрелищната гонка твърдят, че той бил във видимо неадекватно състояние. Шофьорът е криминално проявен и е познат отдавна на полицията. Провиненията му включвали наркотици, грабеж, неподчинение на органите на реда. Пострадали са двама полицаи. При ареста се стигна до насочени пистолети и къртене на врати.

Част от ситуацията беше заснета от случаен шофьор в близост. Според бившия началник на столичния КАТ Тенчо Тенев тъй като водачът се е заключил, полицай е счупил предното стъкло с пистолета си. „Предното стъкло е по-усилено, няма да нарани лицето на водача. Най-вероятно колегите в бързината са извадили оръжието за респект, нямало е да стрелят, просто стъклата са били затъмнени и не се е виждало вътре“, предположи той пред Нова телевизия.

Шофьорът и спътничката му опитват да се разменят. „Сигурно колегите са установили, че мъж управлява, след като е преминал на червено. Опитал се е да прескочи и да седне на задната седалка, за да избегне последствията. Нямам обяснение защо вратата е била изкъртена. Колата би трябвало вече да бъде преместена“, смята Тенев.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/