in

Необичаен пътен знак в Бургас привлича вниманието на пешеходци и шофьори (СНИМКИ)

Колаж: Нова Варна

Нетрадиционен знак е забелязан по бургаска улица. Знак с изобразена котка на него. Той е поставен в центъра на Бургас и привлича вниманието на шофьори и пешеходци. Собственичка на магазин за обувки, но не крие безкрайната си любов към четириногите.

Тя разказва, че няколко инцидента с котки заради невнимание от страна на водачите на автомобили са причината да постави предупредителния знак. Той е наречен “Внимание, котки!“

Кадър:бТВ

„В действителност тук карат толкова бързо, че тя не е насочена само към котетата – може да е малко дете, възрастен човек. Трябва да ви кажа, че когато преминават чужденци по улицата, много се умиляват. Може би има нации, където човечността е останала, надявам се да събудим и на бургазлии това чувство“, казва Таня Стоянова. Повечето хора приемат положително идеята за знака. В пътните знаци на Република България няма такова обозначение.

Кадър: бТВ

От Община Бургас отказаха да коментират каква ще е съдбата иновативния знак. През последните години инцидентите с животни на пътя в града зачестяват.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/