in

Напук на разрухата: Бебе се роди под руините в Сирия (ВИДЕО)

Колаж: Нова Варна

Още една тежка съдба след разрушителното земетресение в Турция, отнело хиляди човешки живота и в Сирия. Едно чудо под развалините на съседна Турция – майка, която ражда под развалините в Алепу. Тя умира след раждането, но нейното бебе оцелява.

 

В социалните мрежи се появи спиращо сърцето видео, на което се вижда как мъж тича с новороденото в ръце, а други се притичат на помощ с топло одеяло, в което да бъде увито.

Най-малко 1602 са жертвите в Сирия на катастрофалните земетресения в Турция, предаде Ройтерс, като се позова на данни на сирийските власти и на спасително-издирвателните екипи. В зоните под правителствен контрол загиналите са най-малко 812, а ранените – най-малко 1449. Става дума за данни от провинциите в Алепо, Латакия, Хама, Идлиб и Тартус.

 

Същевременно турските власти съобщиха за 3419 загинали и за над 20 534 са ранени в Турция. Така общо жертвите надхвърлят 5000, а ранените общо надхвърлят 24 000.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/