in

Депутат от Турция обикаля из отломките за да помага на бедстващи хора (ВИДЕО)

Kaдър:vbox/ Здравей България

Град Елбистан в  провинцията Кахраманмараш е “призрачен град.“ Това казва турският депутат от Народно-републиканската партия в Турция д-р Юксел Йозкан. По думите му в град Елбистан повредените и срутени сгради са около 400, а хората, загубили домовете си, спят навън – в палатки, или в колите си. На много места няма електричество. 

След земетресението той започва да обикаля бедстващите райони и да помага на хората.

В града работят 22 спасителни екипа, но според д-р Йозкан заради тежките зимни условия те имат още най-много 2 дни, за да успеят да ивадят живи хора от руините.

През деня температурите в засегнатите райони са до минус 6 градуса, а през нощта – до минус 15, допълва още депутатът. Той сподели още, че на ден получава по 20 -30 сигнала за помощ.

Град Адана също е един от най-тежко засегнатите. Там от 25 години живее Емануил Петров , преподавател в музикалната обсерватория. Земетресението той описа с една дума – “страшно”. “Такова бедствие по оста не е имало досега. Това, което се случва е страшно!”, каза Петров, който живее със съпругата си на приземен етаж. Смята, че благодарение на това не са пострадали.

Заради опустошителните земетресения в Турция са засегнати са около 14 млн. души в 10 области.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/