in

Поредно чудо сред отломките: Спасиха момченце, стояло 45 часа в руините на град Хатай (ВИДЕО)

Колаж: Нова Варна

Малкият Мохамед Ахмед е сирийче, избягало с родителите от войната в Сирия и намерило подслон в съседна Турция. Той е бил спасен, след като стои 45 часа в руините след опустошителните земетресения в Турция. Намерен е от спасителен екип под разрушения град Хатай. Мохамед е едно от децата, които бяха спасени през последните дни, сред които имаше и новородени.

Детенцето успява да дочака спасителите си с усмивка на лице, съобщава Ройтерс и публикува видео от щастливата развръзка. На кадрите малчуганът е видимо доволен, че е открит, а хората наоколо му дават кураж с думите: „Браво, Мохамед, браво!“, докато му подават да пие вода от капачка на бутилка.

Към момента не е ясна съдбата на родителите на момчето, но спасителните акции в Турция не спират, макар надеждата за откриването на още оцелели от земетресението да избледняват с всеки изминал час.

Мощното земетресение от 7,8 по Рихтер разтърси Турция, като десетки бяха силните вторични трусове, а около обяд последва още едно земетресение със сила 7.5 по Рихтер. Аварийни екипи и доброволци продължават с опитите да търсят хора по руините. Много от жителите бяха евакуирани от домовете си и прекараха нощта в убежища и автомобили.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/