in

Наш волейболист, засегнат от трагедията в Турция обединява съотборници в помощ на пострадали (СНИМКИ+ВИДЕО)

Кадър: vbox/Здравей Блгария

Спортът, независимо за какъв тип става дума, освен медали и награди, обединява в себе си сила, дух и постоянство. Той има и огромната сила да обединява в най-трудните моменти. Поредното доказателство дойде от волейболния отбор на „Хебър” и община Пазарджик, които събраха усилия в помощ на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия.

 

Шампионът на България е лично засегнат от бедствието, тъй като човек от треньорския щаб на отбора губи свои близки при трагедията. От години Айкут Айдън работи в Пазарджик като статистик на отбор. Свързва времето у нас с много хубави моменти, тъй като „Хебър” печели почти всички трофеи на волейболния терен.

„Изгубих толкова много приятели заради земетресението, не знам как се чувствам в момента. Толкова много волейболисти, спортисти загинаха. Много са и под срутените сгради, чакайки да им помогнат”, сподели мъжът.

Присъствието на Айкут допълнително мотивира ръководството на клуба, което съвместно с общината организира благотворителна инициатива за пострадалите.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/