in

Германският канцлер: Европа ще даде сигнал на Путин

Кадър: Vbox7/Новините на NOVA

Германският канцлер Олаф Шолц заяви, че Европа ще представи нов пакет от санкции срещу Русия, на фона на наближаващата годишнината от началото на войната този месец. По думите на канцлера това ще е сигнал за Путин.

Европа ще затегне санкциите срещу Русия още веднъж около годишнината от началото на нейната инвазия в Украйна и това ще е сигнал за руския президент Владимир Путин, каза днес германският канцлер Олаф Шолц, цитиран от Ройтерс.

„Путин няма да постигне целите си – не и на бойното поле и не чрез мир под негов диктат“, заяви канцлерът в реч пред депутатите в долната камара на германския парламент. Той добави, че ЕС ще защитава Украйна колкото е необходимо.

Германският канцлер разкритикува публичната надпревара сред някои държави за това кой може да достави повече и по-мощни оръжия на Украйна. Според него това отслабва единството сред съюзниците.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/