in

110-метрови луксозни мегаяхти ще акостират през лятото във Варна (ГРАФИК)

Kaдър: Youtube/Emerald Azzura

Варна влиза в туристическите маршрути на седем пътнически кораба тази година, като някои от тях с повторно желание. Това става ясно от предварителния График за предстоящи посещения на круизни кораби на Морска гара – Варна за 2023 г.

От „Пристанище Варна“ ЕАД казват, че това са предварителни данни, които са податливи на промени. В края на септември 2021 г. след дълга пауза заради COVID пандемията и геополитическите проблеми в Черно море на Морска гара във Варна акостира круизният кораб SeaDream II на едноименната компания SeaDream Yacht Club. Според предварителни график първият кораб, който ще влезе във варненското пристанище, е плаващият под малтийски флаг Azamara Pursuit с оператор Azamara Club Cruises.

Очаква се 181-метровият плавателен съд, построен през 2000 г., да акостира на Морска гара на 5 май, а на борда му да има 650 пасажери.

На 29 юни и 10 юли във Варна ще акостира 110-метровата луксозна мегаяхта Emerald Sakara. На борда му ще има 100 пасажери. Плавателният съд ще извърши повторно посещение на 10 юли. И в двата случая след това корабът ще мине през пристанище Несебър. Следващият очакван пътнически кораб е плаващият под флага на Португалия World Seeker на Mystic Cruises. Посещението му е планирано за 18 юли. На 126-метровия плавателен съд ще има 100 туристи.

110-метровата луксозна мегаяхта Emerald Azzura ще акостира със 100 пасажери на 17 и 28 август. Построеният през 2022 г. и плаващ под малтийски флаг съд и на двете дати идва около обяд във Варна от Сулина (Румъния), а късно вечерта се отправя към пристанище Несебър.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/