in

Какво се случва в Центъра за дарения за Сирия и Турция в Спортна зала във Варна?(ВИДЕО+СНИМКИ)

Снимка: Редакция "Нова Варна"

В Центъра имат нужда от доброволци, особено за почивните дни. Най-необходими са дарения от нови завивки, дрехи и обувки, тъй като за тях има осигурен транспорт от БЧК, който ще замине утре сутрин от Варна.

Това установи репортер на медия „Нова Варна“.

В Центъра за дарения за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, сформирам преди дни в Спортна зала във Варна, се събират основно дрехи, завивки, обувки. Обмисля се, дали скоро да не започнат да приемат и хранителни продукти. За сега такива не се приемат в Спорта зала.

Снимка: Редакция „Нова Варна“

Помощите се сортират в три категории. Първата е за тези вещи, които са чисто нови. Именно те ще заминат утре с осигурен от БЧК транспорт.

Втората категория е за тези вещи, които са употребявани, но в добро състояние. За тези вещи ще се потърси логистика чрез Мюфтийството.

Третата категория са от неща, които няма как да бъдат повторно използвани. Те ще бъдат предадени за рециклиране.

Снимка: Редакция „Нова Варна“

За сега от Центъра не могат да кажат, какъв е размерът на събраните помощи там. Но ще продължат да събират такива. Не е ясно още и до кога ще продължи тази акция в Спортна зала.

Имат голяма нужда от доброволци за почивните дни.

Следете медия „Нова Варна“ за още актуална информация по темата.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).