in

Известно е каква част от плажовете в област Варна са неохраняеми

Снимка: "Нова Варна"

Половината от плажовете в област Варна са без охранители. Известно е, че общият брой на всички плажове е 68, а на неохраняемите – 34. Според областния управител Марио Смърков има шанс бройката да падне до 9

50 % от плажовете във Варненска област до този момент са неохраняеми, съобщи областният управител на област Варна Марио Смърков.

Общият брой на неохраняемите плажове в областта е 34. „Очаква се до края на месец март да приключат процедурите за отдаване под наем, след което е възможно броят на неохраняемите плажове да намалее с 9“, посочи Смърков.

По думите му, има плажове, към които няма интерес откъм концесионери и наематели, но в същото време будят интерес у плажуващите.

„Тези плажове, които имат концесионер, са 34. За останалите сме изпратили указателни писма до кметовете на всички общини. Там трябва да се поставят уведомителни табели, че плажовете са неохраняеми и не трябва да се къпят хора там“, допълни областният управител.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.