in

Демерджиев за новите лица в списъка „Магнитски“: Разясни как ще се действа (ВИДЕО)

Кадър: Facebook/Nowa News

Вътрешният министър Иван Демерджиев заяви пред журналисти, че е възложил проверка на цялата налична оперативна информация за лицата, попаднали в списъка. Припомняме, че САЩ санкционира още българи по списъка „Магнитски“. В списъка са бившите министри Александър Николов, Владислав Горанов, Румен Овчаров, бившият изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй” Иван Киров Генов и председателят на Национално движение „Русофили” Николай Малинов.

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев е възложил на всички структури на МВР да проверят цялата налична оперативна информация за лицата, попаднали в списъка по закона “Магнитски”. Това коментира той пред журналисти днес в Благоевград.

„Всички производства, които са водени или се водят в момента, да бъдат обединени, анализирани. Внимателно да бъдат осмислени мотивите, доколкото този път има такива, за някои доста ясно изразени и да се търси работа във връзка с тези мотиви“, заяви Демерджиев.

По тези случаи ведомството ще работи с ДАНС, но на този етап няма да си партнира с прокуратурата.

Неговите очаквания са да има и следващи списъци с български лица. Затова МВР предприема друга стратегия – ще работят в аванс.

“Силно се надявам, че преди да излезе следващият списък ще имаме резултати по досъдебни производства, които ще касаят лица, попаднали в този списък“, коментира той.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.