in

Министърът на туризма от Варна: Даде прогнози за предстоящия летен сезон по Черноморието

Снимка: Facebook/Ilin Dimitrov

От град Варна служебният министър на туризма Илин Димитров, заяви, че предстоящият летен сезон се очаква да е добър. По негови думи може да се надминат нивата от изминалата 2022 година. Той коментира и ситуацията около този зимен туристически сезон

Този зимен туристически сезон се очертава да е по-силен от миналогодишния. Предстоящият летен сезон също може да надмине нивата от 2022 г. Това обяви във Варна служебният министър на туризма Илин Димитров.

„Записванията за лятото вървят по-добре от миналата година. Туризмът ни стои стабилно, зимният сезон е изключително интензивен. В момента почти няма места в хотелите, лифтовете са максимално натоварени. Искрено се надявам да има по-дълго време сняг, така че да подобрим миналогодишния рекордно силен сезон”, изтъкна туристическият министър.

Над 60 на сто от туристите в зимните ни курорти са българи.

Припомняме и какво бе заявил Илин Димитров пред медия „Нова Варна“ миналата седмица:

Илин Димитров с важен призив към потребителите на туристически услуги

„Летният сезон по Черноморието върви с добри темпове – малко по-добри като записвания от миналата година. Тук е много важно да се отбележи, че потребителското поведение се променя и last minutes – записванията вече преобладават. Затова спомагат и гъвкавите условия, които предлагат онлайн агенциите. При това положение много трудно може да се направи прогноза. Мога да обещая обаче, че ще работим изключително концентрирано за подобряването на рекламата и популяризирането на страната ни като туристическа дестинация“. 

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.