in

На няколко пъти се опитали да отвлекат бебето, родено под руините в Сирия (СНИМКИ)

Снимка: Pixabay

Някои хора се опитват да отвлекат бебето, родено под руините в Сирия. Припомняме, че неговото име е Ая, което в превод означава „бебе чудо“. В момента директор в болница е поел грижите за бебето. Припомняме, че майката е загинала след раждането, както и бащата и четиримата братя и сестри на Ая. Смята се, че опитите за отвличания са заради пари

Въоръжени бунтовници са искали да отвлекат бебето, родено под развалините на дома си след разрушителното земетресение в Сирия, предаде ДПА.

Сирийският център за наблюдение на човешките права съобщи, че през последните 48 часа, подкрепяни от Турция бунтовници, са се опитали да отвлекат три пъти новороденото момиченце, което е едва на една седмица. Според правозащитната организация бунтовниците, които контролират района на град Африн, са нахлули в болницата, където се намира бебето, и са нападнали директора Халид Атие и персонала на болничното заведение.

„Здравето ми е наред, а детето е в безопасност, в перфектно здраве е“, каза Атие. Той добави, че момиченцето не е предадено на никого, нито е осиновено. „В момента тя е в болницата, а с нейния случай се занимават съдебните власти и прокуратурата“, каза директорът на болничното заведение.

По думите на ръководителя на сирийската правозащитна организация Рами Абдел Рахман случаят с роденото под развалините момиченце се използва от всички страни. Потенциалната възможност да се спечелят пари от него кара хората да искат много да го вземат, но не от хуманитарни съображения, посочи Рахман.

Вече са получени няколко молби от различни организации, които предлагат милиони долари за осиновяване на бебето, съобщи той.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/