in ,

Брутално разкритие от Варна: Семейство живеело с трупа на починалото си дете в продължение на месец

Кадър: bTV

Ужасяващи подробности около случай с две загинали деца бяха разкрити във Варна. Става въпрос за трагедия от 9 октомври 2021 година, когато две деца бяха открити мъртви, след възникнал пожар в апартамент в квартал „Владиславово“. Оказва се обаче, че едното дете било мъртво месец преди да се случи големия пожар.

Семейство от Варна е държало в дома си близо месец тялото на починалото си дете. Шокиращият факт излезе наяве след края на разследването за пожара. Припомняме, че при огнената стихия бяха открити телата на две деца – на 4 години и на 7 месеца.

Според разследващите бебето е починало от вдишания дим. По-голямата му сестричка обаче е била мъртва поне месец преди пожара. Властите не могат да установят каква е причината за смъртта на детето.

„Действително смъртта е настъпила месец преди самия пожар. За съжаление, въпреки усилията, положени от медици, от химици, от извършената хистология, не се установиха причините за настъпилата смърт. Нямаше, не са констатирани наранявания всъщност, които да могат да доведат до извод за тази причина. Причините за смъртта могат да бъдат както естествени, т.е., в резултат на болестни процеси, така могат да бъдат в резултат и на проявено насилие“, каза Красимир Конов – окръжен прокурор на Варна.

Родителите живеят на семейна начала. Децата са от предишни техни бракове. Огънят е тръгнал от запалена свещ. Мъжът не е бил в апартамента. Там е била само жената с двете деца.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.