in

След силния циклон, сега и мощен трус разтресе Нова Зеландия (СНИМКА)

Снимка: emsc-csem.org

Нова Зеландия съобщи за земетресение с магнитуд между 5,7 и 6 по Рихтер близо до град Парапарауму, на около 50 километра от столицата Уелингтън. В началото на седмицата Нова Зеландия беше връхлетяна от друго бедствие – циклона Габриел, който причини смъртта на четирима души.

Засега няма съобщения за пострадали и сериозни щети, нито предупреждение за цунами. Според Геоложката служба на САЩ силата на труса е била с магнитуд 5,7 по Рихтер с епицентър в протока Кук между двата основни острова на страната

„Силно земетресение с магнитуд 6, на 57 км дълбочина, 50 км северозападно от Парапарауму, е усетено на Северния остров“, обяви агенцията на гражданска защита на Нова Зеландия.

Трусът идва, след като силен циклон премина през страната, като отне живота на 4-ма души, включително дете В сряда властите потвърдиха, че е открито тяло на дете в Хоукс Бей, един от най-засегнатите региони. Спасителните хеликоптери там спасиха около 300 души, блокирани на покривите. Циклонът се отдалечи от Нова Зеландия, но около 10 500 души все още не се бяха върнали в домовете си в сряда. Макар дъждът да е спрял на повечето места, много отдалечени градове и райони остават откъснати заради наводнения и липсата на електричество.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/