in

Времето полудява: Очакват ни температури до 19° в Североизточна България, а после сняг и дъжд

Снимка: "Нова Варна"

Изключително резки промени във времето ще има в страната ни през следващите дни, според синоптика Петър Янков. По негови думи в източните и североизточните частни на България ще има пролетни температури – до 19°. После ще има дъжд и сняг в западните части, които постепенно ще се изместят и в посока изток

През следващите дни в североизточните и източните райони температурите ще достигат до 18-19 градуса. Минималните ще бъдат от минус 1 до плюс 5 градуса. Ще има повече слънце събота и неделя. В събота ще премине облачна вълна и са възможни съвсем слаби превалявания от дъжд в Добруджа. В неделя времето ще бъде благоприятно за туризъм в планината. Времето рязко ще се влоши в понеделник, очакват се валежи от дъжд и сняг в западните райони и постепенно ще обхванат централните и източните райони на страната. Във вторник временно ще преминат в сняг и температурите ще се понижат значително. Това заяви синоптикът Петър Янков в ефира на Bulgaria ON Air.

По думите му след валежите в началото на следващата седмица времето отново ще се стабилизира и температурите ще се повишат слабо.

„Ново влошаване и валежи се очакват в края на следващата седмица. Снежната покривка няма да бъде съществена и ще се топи бързо – 1 до 3 см в западните части на страната и Предбалкана“, прогнозира Янков, като не изключи опасността от лавини. Събеседникът поясни още, че най-много сняг има в Банско, в „Пампорово е приятно с височина на снежната покривка около 40-50 см“, Боровец се нарежда на трето място, а „най-лошо е положението на Витоша“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/