in

Варна ще отбележи 150 години от кончината на Левски по грандиозен начин: Ще има три лъча на шествие

Снимка: "Нова Варна"

На 19 февруари 2023 година (неделя) Варна ще отбележи 150 години от гибелта на Апостола Васил Левски. Ще бъдат поднесени венци на барелефа на Васил Левски (на ъгъла на бул. „Васил Левски“ и бул. „Осми Приморски полк“) от 9 часа сутринта. Тогава ще започне общоградското поклонение.

Община Варна организира три лъча на шествие, което ще тръгне от три отправни точки в 10 часа към паметника на Васил Левски в Морската градина.

Единият лъч ще тръгне от площад „Независимост“.

Вторият лъч ще тръгне от паметника на Васил Левски в градинката пред Археологическия музей, по бул. „Сливница“ в посока ФКЦ до паметника на Левски в Морската градина.

Третият лъч ще започне от пространството до Зоокъта по централната алея покрай „Пантеона“.

Общоградско поклонение и заупокойна молитва ще бъдат отслужени от 11 часа на паметника на Васил Левски в Морската градина.

Организатор на честването е Община Варна, а съорганизатори – Военноморските сили на Република България, Варненска и Великопреславска митрополия.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.