in

Д-р Рашева за първата детска линейка във Варна: Ще се използва не само за бебета, но и за всички деца до 18-годишна възраст (СНИМКИ+ВИДЕО)

Кадър: "Нова Варна"

Днес (16 февруари) във Варна се състои официалното представяне и връчване на ключовете на първата за град Варна специализирана и изцяло модерно оборудвана Детска/неонатална линейка „Аз Вярвам и Помагам“. Тя е чисто нова и е на стойност над 260 000 лв. Детската линейка е закупена със събрани благотворително средства от пластмасови капачки, стотинки и дарения от хиляди съпричастни хора с добри сърца

На събитието присъстват редица гости, които са участвали в цялостния процес в изработването на Детска линейка „Аз Вярвам и Помагам“. Това са: Николай Фандъков, Владислав Николов, Мустафа Кадир, Ферхат Доган, Росен Николов и д-р Мая Рашева – директор ЦСМП – Варна на които ще бъде дарена Детска линейка „Аз Вярвам и Помагам“.

Владислав Николов е създателят на благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“.

По време на събитието има и благотворителен базар в помощ събирането на новата цел на „Аз Вярвам и Помагам“ от 500 000 лв.

„Освен за лекарите педиатри в спешна помощ, този подарък е и за всички деца на Варна и областта. Както се договорихме с Влади, линейката ще се използва не само за малките бебета, но и за всички деца до 18-годишна възраст, които имат нужда от спешна медицинска помощ. По принцип линейката е за един пациент, но има и ситуации, в които могат да се преведат и няколко деца. Кувиозът ще бъде на разположение в АГ болница. Когато има нужда ще бъде предоставен с линейката. Има всякаква апаратура. Невероятно е. Впечатлена съм от линейката“, казва д-р Мая Рашева – директор ЦСМП – Варна.

Снимка: Нова Варна

След церемонията, заедно с подкрепата на Областна Дирекция на МВР-Варна и старши комисар Атанас Михов, е подсигурена патрулна кола. Заедно с нея линейката ще тръгне на собствен ход, ще направи почетна обиколка по главните улици, за да стигне до „Делта Планет мол“, където ще бъде изложена за снимки от всички граждани на Източна и Североизточна България в рамките на трите дни 17, 18 и 19.02.23 от 10:00ч до 19:00ч.

Детската линейка може да се похвали с висококачествената изработка на световно ниво и модерна апаратура, с която ще разполагат специалистите от Спешната помощ в спасяването на бебетата и децата.

Една от интересните придобивки на Детска линейка „Аз Вярвам и Помагам“ е монтиран телевизор, който ще подсигури на децата, които не са от най-тежките случаи при възможност и не затрудняване работата на специалистите, да им бъдат пускани детски клипове и песни, с което тяхната тревожност и напрежение да бъдат намалени.

 

Снимка: Нова Варна

Детската линейка „Аз Вярвам и Помагам“ е чисто нова и е закупена със средства, които са събрани с подкрепата на хиляди хора и техните капачки, стотинки и дарения и ще бъде дарена на Център за спешна медицинска помощ – гр. Варна (тел. 112), който се намира на ул. Брегалница № 3 в помощ на специалистите, които работят там в спасяването на хиляди бебета и деца от 0г до 18г.

Детска линейка „Аз Вярвам и Помагам“ е на стойност от 264 000 лв., които бяха събрани само за 5 месеца. Сред апаратурата има и изключителен Японски транспортен кувьоз за най-малките бебета на стойност близо 50 000 лв.

За всеки, който желае да подкрепи „Аз Вярвам и Помагам“:
Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)
IBAN: BG57BPBI79451069521301
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: СДРУЖЕНИЕ „АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ
Основание: ДАРЕНИЕ

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.