in

Поредна мистериозна смърт на високопоставен служител в Русия: Пада от 160 метра височина

Снимка: Pixabay

Случи се поредна мистериозна смърт в Русия. От шестнадесетия етаж (от 160 метра височина) падна високопоставена служителка. Нейното име е Марина Янкина и тя е била ключова фигура във финансирането на войната на Русия в Украйна

Висша служителка на отбраната в Русия е открита мъртва, след падане от 16-ия етаж на жилищен блок. Това е поредната мистериозна смърт на високопоставен служител в Русия, съобщава Daily Mail.

58-годишната Марина Янкина е открита от минувач на входа на къща на улица „Замшина“ в Санкт Петербург. Смята се, че тя е паднала от 160 метра височина.

Тя е била ключова фигура във финансирането на войната в Украйна. Янкина е била началник на отдела за финансова подкрепа на Министерството на отбраната за Западния военен окръг, който е тясно свързан с военните действия.

Тя е последният от многото руснаци, загинали по време на дългото управление на Путин. Миналата седмица генерал-майор Владимир Макаров – руски генерал, който наскоро беше уволнен от Путин – беше намерен мъртъв при подозрение за самоубийство, пише „Марица“.

Преди да се присъедини към Западния военен окръг, Янкина работи във Федералната данъчна служба, а също така е била заместник-председател на Комитета по имуществените отношения на Санкт Петербург.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/