in

Новоизникнали павилиони в Морската градина силно разбуниха духовете във Варна (СНИМКИ)

Снимка: Редакция "Нова Варна"

Истинска буря се надигна в социалните мрежи, заради новопоявили се будки в Морската градина на Варна.

Мистериозни павилиони изникнаха последните дни в парка, което накара множество варненци да изразят недоволството си във Facebook.

Снимка: Редакция „Нова Варна“

Репортер на „Нова Варна“ засне последния поставен такъв преместваем обект. Той се намира на един от входовете на Морската градина, до прословутата чешмичка с момиченцето.

Снимка: Редакция „Нова Варна“

Както се вижда от снимките, павилионът е бял и няма никакво обозначение, нито за какво ще служи, нито кой го е поставил.

От медия „Нова Варна“ изпратихме официално запитване до Община Варна, за да разберем каква е причината за поставянето на тези будки в парка.

Ето какво казват варненци по въпроса:
„Рядък кадър от откриването на една от най-новите придобивки за жителите и гостите на Варна.
… Или както ние го познаваме – Барака/Будка/Павилион.“

Недоволството продължава:

„В Библията пише за Христос, изгонил търговците от храма. Ето пример, когато сами си вкарваме „търговците“ в храма на почивката, красотата и прекрасната природа – нашата Морска градина. Отново е докарана барака, на ново място и …търговията продължава“

Коментар на случващото се прави и Павел Попов, бивш заместник-областен управител на Варна:

От медия „Нова Варна“ ще продължим да следим, как ще се развие тази поредна драма с преместваеми обекти в Морската градина и ще Ви информираме своевременно за отговора на нашето официално запитване, който трябва да получим от Общината.

Публикувано от Венета Николова

Магистър по „Публична комуникация“ от ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“. Варненка, майка на едно дете, работила в сферата на връзките с обществеността (PR).