in

Държавата дава до 2500 лв. за пострадалите от потопа в Карловско: Трябва да отговарят на определени условия

Кадър: YouTube

Мина половин година от случилото се природно бедствие в Карловско. Припомняме, че имаше голям потоп, който наводни селата Богдан, Каравелово и Слатина. Първоначално всички засегнати домакинства получиха по 375 лв. еднократна помощ от държавата. Половин година по-късно държавата отпуска още помощи с размер до 2500 лв.

Половин година след бедствието в Карловско държавата отпуска допълнително по 2500 лв. на пострадалите от наводнените села Богдан, Каравелово и Слатина. Финансовата подкрепа ще отиде при хората, чиито домове бяха засегнати от големия потоп на 2 септември миналата година, предава Нова телевизия.

Хората продължават сами да отстраняват щетите. Всички засегнати домакинства получиха по 375 лв. еднократна помощ от държавата. 396 семейства в трите села получиха и средства по дарителската кампания, но те се оказаха недостатъчни.

Кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов каза, че министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров е издал заповед към „Фонд за социална закрила“, с която се дава възможност на всички пострадали, утвърдени с решение на Общинския съвет, да кандидатстват за допълнително финансово подпомагане в размер до 2500 лв.

Кандидатстващите трябва да отговарят на четири условия: имотът да е законно построен, да са получили първоначалната помощ от 375 лв., жилището да е единствено и да имат месечен доход „социален минимум“ – 504 лв. на член от семейството, допълни Кабаинавов. И подчерта, че пари няма да се дават, а ще се заплащат фактури за домакинско оборудване и обзавеждане на дома. Документите се подават в Община Карлово от понеделник, краен срок няма.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/