in

Диан Драганов, „Български Възход“: АМ „Хемус“ е изключително важна за развитието на цяла Североизточна България

Колаж: "Нова Варна"

Пред медия „Нова Варна“ говори водачът на листата на „Български Възход“ във Варна – Диан Драганов. Той изтъкна важността на АМ „Хемус“. По негови думи с рестартирането на този проект, ще се въздейства положително не само върху икономическото развитие на Североизточния регион, но и в демографско отношение

Развитието на Североизточна България зависи пряко от реализирането на АМ „Хемус“. Това коментира водачът на партия „Български Възход“ в 3 МИР – Варна Диан Драганов. Той посочи, че е от изключителна важност този проект да бъде рестартиран, защото от тази магистрала зависи развитието на целия регион. Драганов припомни, че АМ „Хемус“ е пряко свързана и с Индустриалната зона, която трябва да бъде изградена край Варна.

„Развитието на една икономика зависи от реализирането на инфраструктурни проекти. АМ „Хемус“ е от критична важност за развитието не само на Варненска област, но и за цяла Североизточна България. Без нея инвестициите в региона ще бъдат значително по-малко. Както споменах, довършването на магистралата е от голяма важност и за Индустриалната зона край Варна, която се очертава да бъде една от най-големите в България. Ако тези два проекта бъдат реализирани, това ще допринесе за сериозен ръст на инвестициите в цяла Североизточна България. А оттам ще последва  увеличение на възнагражденията на хората в региона и много млади семейства ще се върнат, защото ще им бъдат предоставени отлични условия за работа. Т.е. довършването на два проекта, ще се отрази не само в икономически план, но и в чисто демографски“, категоричен бе Драганов.

Той обърна внимание и на ремонта на Аспаруховия мост, който е една от основните транспортни единици за варненци.

„Факт е, че мостът трябва да бъде ремонтиран и силно се надявам това да се случи в рамките на 49-ото Народно събрание. Мостът свързва Северното с Южното Черноморие и той е важен не само за жителите на Варна, но и за туристическия и транспортен сектор, както и за бизнеса“, коментира още Драганов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/