in

Изникнали са над 300 незаконни обекта в к.к. „Златни пясъци“ (ВИДЕО)

Кадър: Youtube/puh81

Това заяви кметът на град Варна Иван Портних, по време на пресконференция, провела се днес в Морската столица. По думите на кмета, проверки са извършени още през 2020 и 2021 година, като са констатирани незаконни бараки, сергии и павилиони

„През 2020 и 2021 година бяха извършени проверки от Общината в к.к. „Златни пясъци“, при което е установено, че има над 300 незаконни обекта на територията на комплекса. Част от обектите са доста големи. Поставени са без съгласуване с главния архитект на Общината и подлежат на премахване. Община Варна е подала многобройни писма в тази връзка, но реакция няма. Не съм чул да има и някакво обществено възмущение по темата“, коментира Портних.

По негови думи курортът е „превзет от бараки с чорапи и гащи“.

„Апелирам институциите да се задействат и в крайна сметка тези грозни сергии, които са превзели най-красивия ни курорт (Златни пясъци), да бъдат премахнати, защото са незаконни и опасни“, заяви кметът.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.