in

Путин за взривовете на „Северен поток”: Кой има интерес? Теоретично САЩ

Кадър: Youtube/Комсомольская Правда

Руският президент Владимир Путин заяви това, във връзка с инцидента с газопроводите Северен поток. Той твърди, че не про-украинска група е отговорна за взривовете, тъй като това твърдение било „пълна безмислица”. По негови думи за инцидентът е отговорен някой на държавно ниво. Според Путин САЩ има интерес да спре доставката на руски енергийни източници към европейския енергиен пазар

Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че взривовете на газопроводите Северен поток 1 и 2 през миналата година, са извършени на държавно ниво. Той отхвърли версията, че автономна про-украинска група е отговорна за случилото се и я нарече „пълна безмислица”.

По думите на държавния глава, този терористичен акт е поръчан на държавно ниво, защото нито един аматьор не може да извърши подобно действие.

„Кой има интерес? Теоретично Съединените щати имат интерес да спрат доставката на руски енергийни източници към европейския енергиен пазар и сами да доставят количествата, включително втечнен природен газ, дори и да е по-скъп с 25-30% повече от руския”, заяви Путин.

Публикувано от Пламена Сутева

Завърших Икономически университет - Варна със специалност “Реклама и медийни комуникации” и специалност “Маркетинг”. Медийните комуникации и писането са моята страст. С работата си желая да съм полезна на обществото.