in

Зеленски не си поплюва, отстрани от длъжност трима областни управители

Кадър: Youtube/ news.com.au

Володимир Зеленски освободи от длъжност трима областни управители, включително ръководителя на Луганска област. Не беше посочена причина за промените, обявени в приложението за съобщения в Telegram от представителя на правителството в парламента.

Областният управител на Луганск Сергий Гайдай често коментираше боевете в намиращия се в североизточната част на страната район, граничещ с Русия. Според съобщения в медиите той ще бъде назначен за посланик на Украйна в Казахстан.

Украинският президент освободи също управителите на Одеска област и Хмелницка област в западната част на страната, информира БТА.

Зеленски, чувствителен към обвиненията на Запада за ширеща се корупция в украинското общество, уволни тази година няколко висши служители. Петима областни управители бяха отстранени или се оттеглиха от постовете си.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/