in

Посланици на надеждата: Лекари от Бургас даряват кръв на нуждаещи се пациенти (СНИМКА)

Кадър: Facebook/Бнр Бургас

Кръводарителска акция се организира през днешния ден в УМБАЛ Бургас. Над 30 лекари са декларирали предпочитание да дарят кръв, в изгода на всички пациенти в потребност. Един от тях е доктор Димитър Буковинов.

„Като доктор е значимо да покажа на хората и сътрудниците, че е нужно да се подарява кръв безплатно и непрекъснато. Отговорност е на нас като жители да подсигурим нужните количества, с цел да могат пациентите и околните им да са спокойни. Първият път като дарявах кръв бях първокурсник по медицина “, изясни доктор Буковинов.
„Бургас в последните години се разви. Имаме над 12 лечебни заведения на територията на региона. Няма по-търсена кръвна група – всички са нужни и скъпи “, добави той.

Зам.-директорът на болничното заведение доктор Светослав Тодоров разяснява, че болничното заведение с единствения работещ кръвен център на територията на Бургас има голяма потребност от кръводарители.

“Благодарен съм на сътрудниците и това да е добър образец за младите лекари. Огромен е апелът за кръводаряване, тъй като всекидневно и в плановата оперативна активност има потребност от кръвни артикули “, сподели още той.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/