in

Зрелищни кадри от наводненията в Турция. Жертвите се увеличиха по брой (ВИДЕО)

Колаж: Нова Варна

След поредицата трусове, които продължават да всяват паника там, за редица наводнения сигнализираха властите от там. Части от страната бяха застигнати и от наводнения, заради проливни дъждове. От турска медия обявиха, че жертвите на пороите са вече 13.

Турция беше разтърсена от новините за наводнението от Шанлъурфа и Адияман днес. Катастрофална картина се очертава при проливния дъжд, обхванал земетръсните райони. Броят на хората, които загубиха живота си при наводнението, нарасна до 11, след като телата на 2 души бяха намерени в превозното средство, извадено от подлеза, пълен с вода в Шанлъурфа.

Според новините тялото на друга жена е намерено при издирвателно-спасителната работа, която продължи след като тялото на Селма Саръкая беше намерено в резултат на рекичката, преминаваща през областния център поради проливния дъжд, който е в сила от вчера в окръг Тут, който беше засегнат от земетресенията с център Кахраманмараш на 6 февруари.

.Проучванията продължават, за да се установи самоличността на трупа, който е изваден от калния район край реката. Заради поройния дъжд, който беше в сила в целия град от вчера, някои улици и улици бяха наводнени, пише haberturk.

По време на работата, извършена от екипите на пожарната в Шанлъурфа в квартал Вейсел Карани, безжизнените тела на 5 души, за които се предполага, че са сирийски граждани, са открити в мазето на жилищна сграда Явуз 12.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Вeлислава Велева