in

Отново масирани проверки на ИАРА. Има нарушения край варненски водоеми (СНИМКИ)

Снимка: ИАРА - Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури

При извършена проверка по брега и във водите на язовир „Цонево“, контролните органи на ИАРА от сектор „Рибарство и контрол“ град Варна извадиха от работно положение 100 м хрилни мрежи и герими.

 

Предвид текущата забрана и с цел опазване популацията на риба, ИАРА апелира любителите риболовци да спазват Закона за рибарство и аквакултури и да се стремят към опазване на рибния ресурс.

Снимка: ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури

След обход по вода на Варненското езеро, екип от сектор „Рибарство и контрол“ град Варна установи поставени в работно положение хрилни мрежи в района на Кораборемонтно пристанище „Делфин“, затварящи входа на пристанището. Мрежите са извадени, а уловът от попчета и илария е върнат обратно във водите на Варненско езеро.

Снимка: ИАРА – Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури

След подаден сигнал на телефон 112 за мрежи, преграждащи коритото на Девненска река, друг екип от сектор „Рибарство и контрол“ град Варна веднага се отзова и установи поставени хрилни мрежи, преграждащи устието на реката. Уловът от речен кефал е върнат обратно във водата ,а мрежите са извадени.

По публикацията работи: Велислава Велева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/