in

Борислав Гуцанов: Големият губещ от войната в Украйна е Стара Европа и България като част от нея

Снимка: ''Пресцентър БСП''

Най-голямата опасност пред България в момента е да бъде въвлечена във военния конфликт. Това заяви пред избиратели водачът на листата на БСП за Варна и Търговище Борислав Гуцанов. Той е категоричен, че това ще стане, ако властта попадне в ръцете на коалицията между „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и ГЕРБ.

На практика между тези две формации няма разлика затова ги и нарекохме „коалиция на войната“. Те заедно гласуваха в Народното събрание военната помощ за Украйна, заедно гласуваха да бъдат дадени милиарди левове за „хартиени“ самолети и заедно подкрепиха конкретна американска фирма, която да доставя ядрено гориво, без да е ясно дали е съвместимо с технологията на нашата АЕЦ „Козлодуй“ без търг и конкурс. А иначе милеят и търсят най-доброто за България. „Единствената алтернатива в момента, която е в състояние да запази мира и да постигне енергийната независимост на България е 130-годишната, доказано мъдра, партия – БСП“, заяви Гуцанов. Според него големият губещ от войната в Украйна в момента е Стара Европа и България като част от нея. И даде конкретен пример, който касае всяко домакинство и фирма в страната ни: В момента цената на газа в европейските държави, който идва втечнен от САЩ, е в пъти по-висока от тази на „Газпром“. Само за миналата година сме платили 1 млрд. лева повече, а за първите два месеца на тази година – още 200 млн. лева.

На този фон печалбите на американските компании са умопомрачителни. Шепа големи консорциуми инкасират милиарди долари пряко от войната, а ние, европейците, плащаме сметката. Според него, по официални данни, увеличението в печалбата на „Шел“ за една година е $40 млрд., което е рекорд. Печалбата на „Тексако“ е $56 млрд., а на „Бритиш петролиум“ – $28 млрд. С 25% е увеличена капитализацията на 5-те най-големи производителки на военна техника в САЩ. „Мисля, че интересът на американската страна от войната и кризата на горива в Европа е пределно ясен“, подчерта Гуцанов.

Председателят на Националния предизборен щаб на „БСП за България“ провокира и с конкретни данни от различни държави и служби, които показват, че загиналите и безследно изчезналите до момента при военните действия са над 500 000 души като в тази цифра има и значителна част наемни войници. Официално Украйна влиза във войната с 2200 танка и тежка техника. Отчетът на унищожените танкове към момента е …над 7000.
„Анализа и изводите оставям на хората, които разсъждават и формират лично позицията си, а

не позволяват да им бъде промивано съзнанието“, коментира Гуцанов.

Източник: Пресцентър на БСП Варна

Kупуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/