in

САЩ алармира какво подготвя Русия в следващите седмици: Обучава цели батальони от Украйна

Снимка: Pixabay

Има сведения, че ситуацията на фронта ескалира. САЩ твърди, че Русия готви „ново голямо настъпление, вероятно на няколко фронта“. Поради това Вашингтон отправи предупреждение, че следващите няколко седмици ще са „критични“. САЩ обяви, че в момента обучава батальони от Украйна

Говорителят на Съвета за национална сигурност на САЩ Джон Кърби заяви, че следващите седмици във войната в Украйна ще бъдат „критични“, предава CNN. По думите му във Вашингтон очакват Москва да „опита да осъществи ново голямо настъпление, вероятно на няколко фронта“.

„Трябва да направим всичко възможно, за да сме сигурни, че Украйна е готова за това“, отбеляза той.

По думите на Кърби, САЩ искат да гарантират, че украинците могат да се защитят срещу всяка подновена руска офанзива, като същевременно имат гъвкавостта да „провеждат свои собствени нападателни операции във време и на място и в размер и мащаб по свой избор“.

„Затова извеждаме батальони от Украйна в момента и ги подлагаме на обучение за комбинирани маневри. Ето защо те засилват обучението си за неща като системата за противовъздушна отбрана Patriot“, заяви той, цитиран от „Фокус“.

По публикацията работи: Пламена Сутева

Публикувано от Редакция "Нова Варна"

Изпращайте ни вашите сигнали и снимки от Варна и региона по всяко време на чрез платформата signali.novavarna.net , на имейл press.novavarna@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/media.novavarna
За реклама - https://novavarna.net/реклама/